Steka dumplings

20150911_110011

Steg1: Stek dina dumplings

Prova först med tio dumplings, om det lyckas, stek sendan en full panna.

7–10 msk rapsolja på medelvärme i en stekpanna med non-stick-beläggning. Lägg i frysta dumplings.

Steg2: Tillsätt vatten och koka

Untitled1

Tillsätt 2dl kallt vatten så att det täcker ca 1/3 av dina dumplings. Öka värmen till medel/hög.

Steg3: Lägg på lock och koka

Untitled2

Lägg på lock och låt koka, när vatten blir koka,
100 °, sänka  till  låg  värme,  tills vattnet kokat bort.

Steg4:flytta runt och stek tills gyllenbruna

Untitled3

Viktig att sänka  till  låg  värme när vatten avdunstat, lyft på locket försiktigt, oljan kan skvätta. flytta runt dina dumplings och vänd dem i stekpannan någnt gång, Stek tills de blivit gyllenbruna och krispiga.

steg5:  Vegetariska dumplings stekt lite långre tid än fläsk och kyckling dumplings. Fläsk och kyckling ska vara saftiga. Vegetariska ska vara krispiga.